Museum Rotterdam

Collectie

Groene kunststof stoepranden “Kerby”

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Groene kunststof stoepranden “Kerby”
beschrijving Twee groene speelobjecten in de vorm van een liggende driehoek. Aan één zijde is een stoeprand 'uitgefreesd', waarbij de vlakke bodem een tegelpatroon lijkt te hebben. In de bodem is een handvat uitgespaard. De spelregels: twee spelers proberen de bal op de kerby (stoeprand) van de tegenstander te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op.
herkomst Geschonken door Peter Steenbergen, 2021. Echt Rotterdams Erfgoed nr. 24 is Thuis Op Straat - TOS - jongerenwerk. Thuis Op Straat zorgt met sport en spel voor beweging in de Rotterdamse straten. Zo ontdekken en ontwikkelen (jonge) Rotterdammers met plezier hun talenten.
trefwoorden balspel, spel, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Op de hoge zijde: "KERBY". Onderzijde: "mei 2015". Op extensie 2 een sticker: omschrift "ECHT ROTTERDAMS ERFGOED . AUTHENTIC ROTTERDAM HERITAGE", in het veld "museum / ROTTERDAM / nr: -0024 / museumrotterdam.nl".
vervaardiger Kerby
datering 2015
materiaal kunststof
afmetingen (cm) hg 17,0 / br 63,5 / dp 17,0
associatie Rotterdam, Echt Rotterdams Erfgoed, Museum Rotterdam, stoepranden, randje tik, bandkaaien, stoeprandje buts, Thuis op straat, TOS, balspel
inventarisnr. Museum Rotterdam 91955-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken